Welkom bij Akwarel

Even voorstellen,

Mijn naam is Annie Vis-Postma. Getrouwd met Siebe en mem van Jorrit. Ik ben werkzaam als verpleegkundige. Mijn grootste hobby is aquareleren. Akwarel is fries voor aquarel.

Een aquarel wordt gemaakt met verf op waterbasis. Het voordeel van deze schildertechniek is dat het snel droogt. Een nadeel is dat het lastig is om fouten te herstellen vanwege de transparante kleuren.

Na verschillende verftechnieken geprobeerd te hebben ontdekte ik op mijn 17e dat daarvan Aquarel me het meeste lag. Het is geen simpele techniek. Om de fijne kneepjes van het vak te leren besloot ik een aantal jaren later mee te doen aan een cursus aquareleren. Deze cursus werd gegeven door dhr. Jan Kooistra. Bekend schilder uit Friesland.

Met deze site wil ik laten zien wat mijn passie is. In de meeste schilderijen komen mijn voorliefde voor dieren en bloemen naar voren. Ik wens jullie veel plezier bij het doornemen van deze site. Mocht iemand interesse hebben in een bepaald schilderij kan er contact opgenomen worden via de mail.

 

 

~Annie~